Dejan Pavkov, Kraljevi ulice, Sara

Kraljevi ulice, Sara

Milena, Pozadina priča jevanđelja
INRI /Isus nazarećanin rau Izrailja piše Milena podnaslov teksta ‘Pozadina priča jevanđelja’. /
Magdalene se nalazi u umu Milene i skoro joj diktira rečenice:
„Isus je potomak Davidov i kao takav polaže pravo da stane na čelo Jevrejske države i Jevreja kao monarh-sveštenik pre nego neko od onih koje sadukeji imaju nameru da postave na čelo svojih interesa. Isusova porodica je viši sloj bogatih i pripada klasi Sadukeja.
Sociološki Isus pripada sadukejima a politički Farisejima.
Fariseji pokušavaju, kao i Isus, da se pomoću naroda domognu poluga vlasti, rizika i blagodeti vladanja. Bez naroda neće ići protok moći. Treći sloj Jevreja Isusovog doba su Eseni. To uopšte nije mala grupa ljudi. Oni zastupaju mišljenja da je Bog stvorio Adama i da je sve u Adamu. Svi ljudi su Adamovi i Evini potomci – sledi filozofski zaključak da je sva važnost čoveka u pojedincu. Savki pojedinac mora da se stara za čistotu svoje duše, svoje poštenje. Moralni zakon u čoveku je sudija njegove sudbine gde hod i koliko god sudbina trajala.
Kada je pomislio da je došao čas da se pokaže kao vladar Jevreja Isus kreće u osvajanje Jerusalima. Pikantnim ponašanjem i svojom prirodnom harzimatičnošću skreće pažnju na sebe naroda, Sadukeja, Fariseja i Esena. Ali i osvajača Rimljana. Rimljanima je Isus čudak. Onoliko koliko misli da će mu oni predati vlast ili da će oni slediti nekakvog potomka nekakvog Davida. Isus ima isceliteljske energetske moći. To je poznato autosugestivno dejstvo harizmatičnih na prost svet ribara, ovčara, seljaka. Sve ostalo je igra saradnika koji učestvuju u igri osvajanja vlasti.
Rimljani ga osudiše. Razapinjanje je bio scenario saradnika. Osvajanje vlasti nije uspelo. Ono što je bitno bogatim porodicama je očuvanje loze – kapital neće ispariti ako postoji loza. Loza Isusova se sklanja u Marsej. A Isusu i brat mu Jakov odlaze na istok. Budisti ih skrivaju. U tumačenju Jakova njegov brat nije božji sin već je prorok, čudotvorac i starozavetni očekivani Mesija. Tako, kao proroka, beležiće ga docnije i Islam.
Apostol Pavle, u narodima kroz koji se kreće a daleko mimo jevrejskog naroda, stvara pokret sledbenika Isusa. Jakov upozorava da Pavle nije apostol i da tumači njegovog brata onako kako mu brat nije. Nije božanski sin već prorok i potomak Davidov. Davidov potomak je značajan za Jevreje a ne za sve narode sveta. Isus nije sin Boga. Jakov neće da izađe iz Starog zaveta, ne priznaje zavete jevanđelja i lažnih apostola. Međutim poruka je otišla putem koji su Rimljani hteli da ide. Trebao im sluga narod da popuni prazninu prljavog rada između robova i vladara. I Konstantin je obožavao Boga Sunca, muškog boga u mnogim religijama. Jevrejski potomak Davida ne treba Cezaru da cezariše. Sveštenstvo se bori za pravoslavlje, pravu veru. Naročito im smeta da pojedinac može da pristupi Bogu. Porodica Isusova ne postoji, nema nasleđivanja prestola. Gnostike, kao i Zilote i Esene njihove preteče, treba pobiti. Krstašenje je počelo davno pre krstaških ratova. Podele tumača Isusove poruke deli sledbenike na Pravoslavnu crkvu i na pravoslavniju, rimsku, zapadnu. Pravoslavna crkva, progonjena od svih i svakog željnog vlasti na istoku, nije uspela da stvori ‘naučne’ tumače poruke kao zapadna.
Bordžije su dale tri pape.
Narod voli spaljivanja veštica i jeretika. Pape su sve luđe i luđe. 1870. godine Pije IX proglašava se za nepogrešivog. I Bog greši – on ne. Rim je ostvario teozofsku državu i basnoslovno bogatstvo – individualni pristup Bogu je zatvoren… Jevreji čekaju svoj trenutak i puštaju ih da ne znaju šta rade.
Pola čovečanstva uvodi se u međusobne masakre a druga polovina se jogira i uživa u miru sa sobom i u ništa od života.

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 4/April 2013
Brifing 4/April 2013
“Sporazumevanje u bridžu” Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
"Sporazumevanje u bridžu" Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
Kalendar
August 2018
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

Welcome , today is Sunday, 19/08/2018