Falus

Categories: Beleška
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 19/03/2018

Falus
Falus je, u rimsko doba, bio mermerni penis, nekad izliven od neke legure, da bi se devojke same razdevičile i privikavale u svom telu na veličanstvo penisa.
Falus nema početak od Rima. Falus je stara paganska a ženska konstrukcija koja traje u živo i ne može da je nema dok žena ima. Nekoj ženi, današnjeg vremena, ’konstrukcija’ je bliže svesti a nekoj dalje. Onoj kojoj je bliže svesti želela bi da svoj falus vidi, dodirne. Falus ima telo vođe – bilo kog vođe. Od rok benda do vođe države i crkve. Onoj ženi kojoj je dalje od svesti, u nesvesnom, mrzi vođu, krajnje je negativna prema njemu a da nije ni svesna zašto.
Tako je sa svuim savremenim vođama. Trampom, Putinom, Koreancem i Vučićem. Stara žena bi da ga dodirne, njega, falus koji je kao stena a pokretan. One koje su nesvesne korena odnošenja imaju osećanje odvratnosti prema tom vođi i traže drugog. Sve je, od kada je ljudi, isto u osnovi a različito u simbolici pojavljivanja.
Čovek je mračno biće. Kultura čini koliko može da ga reši mraka, ali ne može mnogo. ’Mrak’ se iznosi prijatelju, verskom ispovedniku, vraču, terapeutu. Nepodnošljive želje tela su potisnute u podsvesno ili u duboko nesvesno. Tamo se primirio, ali je živ i neuništiv – lični sotona. Sotona mora da utekne negde napolje, na svetlo. Barem za malo da bude na svetlu. Kada bi bio iznešen mrak svih nas među sve nas u autentičnoj formi ne bi mogli da dišemo od smrada. Mentalnog, duhovnog smrada. Zato on izlazi u simboličnoj formi. Njegovu simboliku prepoznajemo ponekad. Često ne.
Organizam ne zna za drugu bolest sem mentalnu. Ali ne znamo kako sa tim znanjem. Telo je detektuje i pojavi je uvek, ali uvek, kao nešto pridošlo spolja, spolja od organizma a ne iz unutra njega.
Čovekov mrak je vezan za njegovu seksualnost. Isključivo za seksualnost. Sve drugo je samo krajputaš uz put od uma i srca do seksualnosti. Moć, novac koji služi dosezanju moći, društveni status su znakovi pored puta, falusi.
I ponovo je sve vezano za doba odraslosti i pol.
Mentalni odnos muškarca prema ženi, kao ni ženin prema muškarcu nije se, od Adama i Eve, promenio. Nije ni konstantan. Ustvari konstantno je promenljiv u istom. Kamuflira se na promenljiv način…

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 4/April 2013
Brifing 4/April 2013
“Sporazumevanje u bridžu” Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
"Sporazumevanje u bridžu" Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
Kalendar
August 2018
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

Welcome , today is Sunday, 19/08/2018