LGBT

Želeo bih da podelim sa svojim Fb prijateljima svoje razumevanje LGBT osoba koje nisu uspele da se izvuku iz puberteskog doba, bolje reći neposredno predpubertetskog epohe iz koje smo, mi drugi se izvukli i ostali na nekakvom putu koji priroda kaže da je u njenom interesu. Kako smo se ‘ozvukli’? To je pitanje nad pitanjima.
Približava nam se dan ‘Parade ponosa’. To je malo provokativan naziv ‘parada’. Ponosan na činjenicu da si u inat ‘svemoći’ prirode. I ja bih vam prišao sa ponosom da vas podržavam u vašem inaćenju da je vaš inat zasnivan na vašoj volji.
Ali nije.
Fobija, strah od suprotnog pola je zasnovan na nekoj traumi detinjstva koja je nerešiva sem ako se približite svesno toj traumi koja je zakopana u vašem nesvesnom da je niko nikada, pa ni vi sami, ne vidi. Ako biste izvukli iz najudaljenijih uglova svoje psihe vaš strah od suprotnog pola, susreta sa suprotnim polom na golo, golo telo na golo telo, vi biste bili normalno usmereni pravcem koji priroda čoveku pokazuje – pravac razmnožavanje.

Ž an žak Ruso je napisao surovu autobiografiju.
Sa ženom u krevetu nije mogao da doživi erekciju. Nema strašnije za muškarca od toga. Žena nema šanse da pomogne. Uglavnom je uvređena do bola. Ruso je imao sreću sa svojom ženom. Ona bi uzimala šibu i morala je da ga tuče šibom. Tada bi on doživeo erekciju i polni odnos bi bio kako mu je žena i maštala da treba da bude.
Russo pametan da razume svakog sem sebe nije znao koji mu je vrag. I umro je ne znajući.

Frojd čitajući njegovu autobiografiju saznaje i za taj detalj, ali saznaje i za sledeći detalj. /Ovo je vrlo važno ako hoćete da proširite svoje granice razumevanja prefinjenosti života ljudi kojima olako lomačama i batinama sudimo/.
Frojd nalazi u autobiografiji Rusoa podatak koji je za samog autora autobiografije bio naivan.
Naime, Žan Žak se zaljubio u svoju učiteljicu. Ljubav je bila tako snažna da nije mogao da pronađe stihove koje su pesnici pisali da bi je opisali. A čitao je, do ludila je čitao.
Učiteljica je imala šibu i često je Žan Žaka tom šibom tukla. Dečkić je, iz silne ljubavi, siline želje da ga učiteljica dodirne, pravio nestašluke. Ima li išta lepše od tog predivnog bića, dobiti bilo šta pa i batine šibom. I junak je junački dobijao šibom.
Kada je odrastao ušao je u mazohistički problem iz kog nije znao da izađe.

Nije bilo Frojda.

Ako sam vam pomerio pristupe drugima, a i razumevanje sebe, onda smo se razumeli.

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 4/April 2013
Brifing 4/April 2013
“Sporazumevanje u bridžu” Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
"Sporazumevanje u bridžu" Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
Kalendar
September 2018
M T W T F S S
« Aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

Welcome , today is Thursday, 20/09/2018