Priča IX

Categories: Proza
Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 08/08/2017

Priča IX
Sala hotela ‘Post’ u Beču. Za stolom u uglu foajea sedi elegantna dama leđima okrenuta ulazu. Prilazi joj livrejisan službenik hotela i kaže: ‘Rekli ste da će tražiti ‘Anđelu’ izvestan plavokosi visoki gospodin, elegantan, fantastično građen (smeška se) … upravo je došao – ja sam mu predao vašu poruku – i on je upravo otišao. Nije ništa pitao niti se raspitivao.’
‘Hvala’, reče dama. ‘To bi bilo sve’. (pruža mu napojnicu). Izlazi iz hotela, uzima taksi i ide u pravcu hotela ‘Plavi Dunav’. Stigli su ispred hotela. ‘Možete ugasiti auto. Taksimetar ostavite da radi. Malo ćemo čekati.’ Gleda u pravcu ulaza u hotel i na obližnji parking pred hotelom. Vidi ‘plavokosog’ kako uparkirava svoj lambordžini. ‘Anđela’ plaća taksisti i odlazi prema ‘plavokosom’. On ne obraća pažnju na nju. Ona mu priđe na sudar i reće:’Brant’. On pogleda elegantnu damu, prepoznaje je.
‘Anđela, ti? Kako? Rekla si da je kraj sa nama i načinom života kojim živim. Udala si se? Ne?’
‘Jesam. Imam divnog muža. Ali, još samo jedna posebna noć i više se nećemo videti u ovakvim okolnostima.’
Hvata ga ispod ruke i usmerava ga prema njegovom autu.
‘Idemo negde gde te ne poznaju. Ako takvo ‘negde’ postoji u Beču.’
‘U Beču ne postoji. Ali, idemo na jedno jezero o kome znam samo prema pričanju. Nema sto kilometara.‘ ‘Idemo’, kaže Anđela.
Ulaze u kafe hotela na petom spratu sa pogledom na jezero. Fotelje ekstra udobne. Gledaju jezero i šumu iza njega. Prilazi im devojka. Naručuju koktele, i po tri vrste torte. Devojka donese posluženje, njih dvoje, svako u svom pogledu, ćute. Mladić plaća devojku, moli je da ih niko ne uznemirava dok posmaatraju vidik. Daje joj ekstra dobru naponicu. Probaju malo Mocart-torte, i jedno i drugo, otpiju gutljaj koktela, pogledi im se susretoše i ništa. Opet svako ka sebi.

Ona razmišlja kako da počne a on kako se ‘prodamila’ nekada njegova prostitutka, tek malo iznad ulične prodaje koju je obezbeđivao sa 80. procenata njegovo od njenog posla. Bakšiš, koji je znao da ne bude mali, je davala njemu. Sve je davala njemu. On je morao da se brine o njoj da ne nastrada od mušterija. I da joj obezbedi da živi u mirnom hotelu na periferiji gde je mogao da je prijavi, bez provere podataka, kao svoju suprugu. I tako godinu dana.
Ona : – Imam za tebe posao u koji ću ja investirati 5.000. EU. Taj novac ne treba da izvučem iz posla a sva dobit je tvoja.
On : – (sleže ramenima) : – Tvoj sam.
Ona : – Treba da me uvedeš u seksualne orgije, koje sigurno neko organizuje u ovom ‘gradiću’ od 5-10.miliona ljudi. Ili ih ti organizuj. Sve mora da bude pod maskama. (Hvata se za tašnicu, pruža mu kovertu). Evo ti nešto mojih golišavih fotografija, pod maskom, naravno. Unutra je i pet hiljada eura. (on ne gledajući kovertu čeka da ona nastavi). Napraviš ambijent rimskih orgija. Ja sam cezarova žena. Malo zaviri na internet. U prostoriji je velik krevet, sa baldahinom, ja na njemu. Imam dve pomoćnice kod ulaza. Sve mora da je tapacirano i prigušeno osvetljeno crvenim svetlom. Pomoćnice ručno pripremaju mušterije da što pre završe sa mnom. Da me ne gnjave duže od tri minuta. Mora tu noć da mi obezbediš barem četrdest muškaraca. Ako bude hiljadu neka bude hiljadu. Od 22.h do 4.h.jutra radim. Posle mene neka idu na žurku sa alkoholom i čime organizacija hoće. Pre mene nema droge, nema alkohola jer mušterija mora da ejakulira. Ni jedna mušterija ne sme da mi dva puta dođe. Samo jednom.
On : – Nema problema za organizaciju. To je kruna moga posla. Kada je termin
Ona : – Sledeći mesec, dvadesetsedmi dan.
On : – Kada dođeš sve će biti spremno. Ja te dovezem i odvezem. Odustajanja nema jer bi mi mnogo iskomplikovala život.
Ona : – Nema odustajanja. Sada mi, ako ti nije teško, zovni taksi da me odveze na aerodrom. Ti i ja ne treba da smo nepotrebno vidljivi drugima. Ući ću u avion u nekom pravcu da malo razmislim o ciljevima ovog poduhvata. Mora i beleške da naprvaim. Ti si svugde, gde sam ja, Brant a ja Anđela. Neka tako ostane. Hvala ti … za sve. Možda ću ti jednom objasniti sebe. Dobar si čovek.

Docnije na aerodromu.
Ona (svome mužu) : – Kako su tvoji poslovi prošli? Sve je u redu?
On : – Više nego uredu. Bankarstvo neće propasti ni kada uvedu elektronski novac. Sve u trgovini novcem je neizmenjivog principa. Jedna žena vredi dve kamile, kilo zlata ili million dolara – princip se ne menja.
Ona : – Valute se menjaju a da li kamila vredi dve žene to zavisi od tržišta. (smeju se, svako svojim iskrenim razlogom). Volim te.
On : – Ja tebe obožavam. Hoće li ti štampati do kraja leta tvoju dr tezu ‘ Prostitucija kao opsesivna zavisnost’?
Ona : – Moraju dobro da plate, direktore. Posle studija medicine, pa psihijatrije doktorat urađen sa mnogo intervjua na terenu vredi čitavo blago. U svakom primeru, toliko sam se uživela u podsvest prostitutke da sam gotovo i sama proživljavala saku reč kao prostituisanu reč… Da te nešto drugo pitam… rad na kome sada radim – ‘Da li je moguće da žena rodi jedno dete od dva oca’ nemoguće je eksperimentalno hipoteze postaviti a kamoli dokazati. Kakvo ti imaš mišljenje o tome – ti kao psihijatrijski antislučaj?
On : – Hvala na dijagnozi. Nekako mi se mišljenje poklapa sa tvojim mišljenjem o poslednjim potezima MMF-a.
Ona se glasno smeje, hvata ga podruku i kaže: – Ne volim te… obožavam te.

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 4/April 2013
Brifing 4/April 2013
“Sporazumevanje u bridžu” Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
"Sporazumevanje u bridžu" Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
Kalendar
August 2018
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

Welcome , today is Thursday, 16/08/2018