Rimljanin XIV, Kodeks

Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 09/04/2010

Za samog pojedinca nikada organizacija neće stvoriti dobre uslove. Čovečanstvo proizvodi dovoljno za sve ali nemaju svi dovoljno. Zašto? Problem je u pravljenju zaliha. Oni upravo uzimaju sa tih gomila.

Jedino Bog može da ih spasi. Ali, zašto bi on to činio? Za koju svrhu mu trebaju? Da ih spasava za ovde ima svrhu. Da se još muče ili muče druge. Za tamo mu ne trebaju spašeni.

Zna Bog da ga oni foliraju sa svojim molitvama. Ono Njegovo ‘ ne uzimaj moje ime uzalud’ su krajnje poštovali. Spominjali su ga samo kada ih kocka nije išla baš najbolje ili kada je valjalo uteći sa nekog mesta koje su upravo učinili krajnje sumnjivim. Oni ga ne spominju ‘uzalud’. Treba im baš tada. Kao i fudbalerima pred utakmicu. Šta će im posle događanja.

Kada nešto ne razumeš rešenje je, ponekad, da se praviš da razumeš. Kao kada imaš prijatelja ili prijateljicu gey. Hteti takvo nerazimljivo menjati je navlačenje psihičke jednakosti koja univerzumu apsolutno nije prilagođeno. Nema dva isto pa zašto ne bi dva istog bila svoje krajnje granice različitog.

Svi su oni vaspitani na gladnom detinjstvu kao meri poštenja. I kada su shvatili da porušeni svet, koji su nasledili, ne treba da ostavljaju svojoj deci spoznaše da ruše dok otimaju oteto.

Obraz čuvaju ko poslednje. Veru ne razumevaju više do da nije ni turska ni austrijska. Njihova je a nije ni Grčka, Bugarska ni Ruska. Srpska vera je kao i nova srpska država. Ona je ono što ostane kada ljudi odu.

Ludaci , kao i ostali svet, svoju smrt nose sa sobom. Samo oni nekako landaraju sa njom. Kada se sahranjuju više daju počast smrti nego sahranjenom.

Moraju da varaju jer u podeli karata igraju sa kartama koje nisu u njihovu korist. Inače su pokvarenjaci koji ne hvataju beleške.

Izgledaju kao da ih život zanima. Ne. Zanima ih da iskriminalizuju pare i da ih prokockaju  ili potroše na statusne simbole.

Žive dok ne umru od nečeg pod šta se stalno poturaju. Nikada ranije. Oni koji požive su proćardali svoj život. Nisu bili dovoljan talenat za žestoko.

Argo jezik (Kljun, šaner, vala..) je u opštoj upotrebi.

Uglavnom govore Nemački, Italijanski, Švedski i Francuski. U zatvoru rade sklekove, tetoviraju se, sklapaju poslovna poznanstva i uče jezike. Uče jezike brzo jer se drže samo frekventnih reči i osnovnih gramatičkih oblika.

Oženili su se da bi imali decu i živeli sami.

Kada neko od ludaka nasilno izgubi život, prijatelji spuštaju zastavu na pola koplja da se zna ko je ostao za obračun.

Znaju koliko su đubre. Znaju i da ostatak sveta nije bolji. Svoju prednost iskoristi onaj koji ima okolnosti. Rat je ta situacija. Cilj njihove trke nije stići prvi. Već stići. Društvenih ambicija imaju ali nikada dovoljno samopoštovanja da bi se uključili. Sem u uslovima rata.

‘Urođenu ličnost’ tek u naslednicima neće dati. Preneli su nevidljive gene zla. Univerzalno se sve manje voli dete. Iskustva sa decom nisu pozitivna. Nisu pozitivna jer smanjuju prostor da se zadovolji sebi. To mu je neki vrlo prikriveni narcizam.

Osoba A je kockar, B ubica i pljačkaš, C je šaner ili džeparoš. D je falsifikator. Trgovac drogom je ‘Osoba E’.

Rimljanin je prvi među učesnicima. Nije lider u svojoj ‘trijadi’. To je naravno glavni pobednik tuča za pokazivanje ko je ko u grupi.Nije, sa njim, u istoj težini. Sitan je. Ubija vreme malim fudbalom a ne kao pravi generali koji ‘ubijaju’ vreme ubijanjem indijanaca i njihovih poznanika.

Comments are closed.


BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 4/April 2013
Brifing 4/April 2013
Najnoviji komentari
  “Sporazumevanje u bridžu” Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
  "Sporazumevanje u bridžu" Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
  Kalendar
  December 2018
  M T W T F S S
  « Nov    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
  Arhiva

  Welcome , today is Tuesday, 11/12/2018