Svašta

Tags: No Tags
Comments: No Comments
Published on: 24/09/2011

Ruski ambasador lelemudin na forumu koji je vodila Sonja Light i na kom je govorio predsednik srpske države g.din Tadić postavlja zanimljivo pitanje: Ima li ovde Srba? 

Da ne bude zabune oko prezimena lelemudin. Sve ambasadore u Srbiji nazivam zbirnim prezimenom Lelemudin. To je od srpskog ‘leleeee’ i muda. I tu da ne bude zabune.

Ambasadorke su, naravno, ambasadorice. 

Nikada ne bih bio Ministar za Kosovo. Sramotno je da te narod plaća za budalaštine tipa ‘Borićemo se, za Kosovo, diplomatski i dostojanstveno.  Od te borbe, diplomatske i dostojanstvene, i ambasador svih ambasadora g.din jeremić je oglupavio.

Ja sam odrastao u državi, kao što se vidi, u kojoj je reč ‘gospodin’ bila da se, diplomatski i dostojanstveno,  nekom kažeda je lenjivac.

Srbija je po broju samoubistva u statističkom samom vrhu. Na rvom mestu su naša braća Rusi. Dominiraju žene u tom takmičenju. A motiv koji je dominantan u dominantnoj kategoriji je odnos sa sinom.

Majka i sin. Tu nešto bruji.

Valja ponovo konsultovati Mariju Montesori i njeno razumevanje upijajućeg uma.

Dete do pete godine upija energiju, i pozitivnu i negativnu, celim telom. Ne uči čulima i govorom. To učeje, čulima i govorom, je bitno za trenutno prilagođavanje sredini.

U tom preriodu, do pete godine, upijanje enrgija je naglašeni način učenja sebe životu. Savremena shvatanja šire upijajuću sposobnost i na prenatalni period, period devet meseci majčine trudnoće.

Ako je majka u Palestini, svejedno da li je sa izraelske ili palestinske strane, dete će upijati sve strahove i lukavstva prevazilaženja strahova. Tako je i u oblasti srpske Palestine. Srpska Palestina nije Kosovo, Vojvodina ili Sandžak. Cela Srbija je vekovima Palestina.

Elita srpskog naroda, Crnogoroci, izašli na protesnu šetnju sa jednom ovcom i transparentima kojima mole svoje poslanike da se manje sekiraju za državu i građane. Ne mogu da ih gledaju tako nasekirane. 

Mogli bi da nam pozajme ovcu. Takvo je vreme. Vreme pozajmljivanja. I nama je dosta da političar sa političkom odgovornošću daje reč kojom nešta obeća a ta reč svim našim danima bude gospodar.

Došlo je vreme da srpske vlade ne odgovaraju politički, to vam je ona kazna kada narod više dotičnu gospodu ne izabere na ‘demokratskim’ izborima. Treba ih moći pozvati, državnim instrumentuima prisile, istim onim koje su i sami bili vlasni koristiti, na krivične odgovornosti. Odgovornosti koje ne zastarevaju. Kao zločin protiv čovečnosti. I više.

Raditi protiv svoga naroda je veći zločin od zločina protiv čovečnosti. 

Dobre namere ostavite za priče ženi u krevetu kada više ne znate šta ćete, uopšte, u krevetu.

Comments are closed.


BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 1/JANUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
BRIFING 2/FEBRUAR 2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 3/Mart2013
Brifing 4/April 2013
Brifing 4/April 2013
“Sporazumevanje u bridžu” Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
"Sporazumevanje u bridžu" Mr. Dejan Pavkov, biblioteka na Tasosu (Potos), Grčka
Kalendar
August 2018
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

Welcome , today is Sunday, 19/08/2018